Egészségvédelem

1121 Bp., Zugligeti út 58-60. - Google térkép
Tel +36 1 391 0136 E-mail
NYITVA TARTÁS

A mi patikánk...
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

Segítünk...
Segítünk...

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

Gyógynövényeink
Gyógynövényeink

Herbária, Naturland, Dr. Chen és más teák - minden tünetre!

Previous Next
A A A

TesztMilyen vizsgálatra ajánlott elmenni a különböző korosztályok képviselőinek 21-45, valamint 45 éves kor felett, hiszen így sokkal nagyobb az esély a teljes gyógyulásra és egészségünk megőrzésére.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Egészségkalauz

Labor szures 3A XXI. században (szemben a XIX. és XX. századdal) már nem a különböző fertőzések jelentik a legnagyobb egészségügyi problémát, hanem az egyre több embert érintő krónikus megbetegedések. A szűrővizsgálatok célja a betegségek és egyes betegségmegelőző állapotok korai felismerése, lehetőleg a tünetmentes szakban, amikor a biológiai elváltozás már kialakult, de klinikai tünetek még nem jelentkeznek, a beteg panaszmentes.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: WEBBeteg

covid5...a COVID-19 vírus elleni oltáshoz

- Koronavírus - kisokos - https://koronavirus-kisokos.eu/
- Gyógyszerésztörténet COVID-19 - http://www.gyogyszeresztortenet.hu/covid-19/
- Koronavírus vakcináció – szakirodalmi tallózó - https://www.facebook.com/groups/740482753554572
- Pirulakalauz - https://pirulakalauz.hu/
- @virológia Pécs – tudományos weboldal - https://www.facebook.com/virologiapecs

Labor szures 3A szűrővizsgálatok az esetleges rejtett betegségek fenállása valószínűségének felmérését szolgálják. Járványok által fenyegetett helyzetben megnő a szűrővizsgálatok elvégzésének fontossága, jelentősége. Az alábbi összeállítással szeretnénk segíteni az eligazodást a szűrővizsgálatok tekintetében. Foglalkozunk a COVID kapcsán aktuális szűrésekkel is.

covid1Életünket lassan egy éve a SARS-CoV-2 – közismertebb nevén a COVID-19 – vírus és mutánsai határozzák meg. Az elmúlt évben kifejlesztettek és ma már engedélyezve vannak olyan vakcinák, amelyekkel beolthatók vagyunk és amelyek védettséget biztosíthatnak a betegség ellen. Magyarországon a COVID-19 vírus ellen védő vakcinák nem kaphatóak gyógyszertári forgalomban, azok beadása népegészségügyi célból ingyenesen kérhető.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy Önöknek, a pácienseinknek, a felelős döntéshez autentikus forrásokból származó információkat ajánljunk.

Elsőként fogalmi kérdéseket tisztázunk. Miért van szükség a védőoltásra, hogy működik? Mi egy oltás „forgalomba hozatalának” feltétele, más szóval mikor ajánlható, felírható, beadható az oltás a pácienseknek Magyarországon? Ebben a kérdésben az uniós tagságnak milyen szerepe van? Vannak-e korhatárt illető, vagy más korlátozó tényezők az alkalmazás kapcsán?