Egészségvédelem

1121 Bp., Zugligeti út 58-60. - Google térkép
Tel +36 1 391 0136 E-mail
NYITVA TARTÁS

A mi patikánk...
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

Segítünk...
Segítünk...

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

Gyógynövényeink
Gyógynövényeink

Herbária, Naturland, Dr. Chen és más teák - minden tünetre!

Previous Next
A A A

CSupor DezsoMagyarország lakosságának 19,3 %-a 65 évesnél idősebb. A közel kétmillió ember feltételezhetően gyógyszer-fogyasztó is. A korosztály több mint fele internethasználó, 60%-a egészségügyi információkat keres a világhálón. És talál is, - nyilván saját tüneteire vonatkozóan - nem vényköteles gyógyszereket, étrendkiegészítőket, gyógynövényeket. Ezek a készítmények az orvos által felírt vényköteles gyógyszerekkel, vagy akár az interneten talált étrendkiegészítőkkel, gyógynövényekkel nem biztos, hogy együtt szedhetőek.
A témával kapcsolatban kérdéseinkkel Dr. Csupor Dezsőt kerestük meg,

Nagy Zsuzsa borgyogyaszA szakorvosok már a járvány kezdetén, 2020-ban is felfigyeltek arra, hogy a betegek között több esetben különféle bőrproblémák is jelentkeztek. A COVID-19 vírus által fertőzött betegek több mint 20 százalékának volt, vagy van valamilyen bőrtünete is! Szakértőnket Dr. Nagy Zsuzsa bőrgyógyász szakorvost kérdeztük.

Alfoldi SandorA magas vérnyomás, a hypertonia manapság a legelterjedtebb betegség, amely miatt orvoshoz fordulunk. Minden ötödik felnőttnél előfordul. A hipertóniás betegek közül háromból egy nem tud a betegségéről. Mivel a magas vérnyomás gyakran teljesen tünetmentes, ezért nem ritkán egészen addig nem ismerik fel, amíg olyan szövődményeket nem okoz, mint a szélütés (stroke), vagy a szívroham.

Toth Eszter szemorvosEgészségünk védelme érdekében számos óvintézkedést megteszünk. A kutatások során, illetve a médiában azonban kevés szó esik a szem védelméről.
A téma kapcsán Dr. Tóth Eszter szemész szakorvost kérdeztük.

Fenyovary Eva2Egy megfelelő helyen lévő csinos kis anyajegy akár a szexepilje is lehet valakinek, ez tehát pozitívum. Szülőnek és gyermekének sokszor – nemtől függetlenül – testük ugyanazon a pontján található méretben, színben szinte azonos anyajegy. Ez a szoros családi kötelékre utaló „névjegy” szerepét tölti be. Hogyan alakul ki, veszélyes, vagy veszélytelen... A kérdésekre Dr. Fenyőváry Éva bőrgyógyász szakorvos válaszol.