Egészségvédelem

1121 Bp., Zugligeti út 58-60. - Google térkép
Tel +36 1 391 0136 E-mail
NYITVA TARTÁS

A mi patikánk...
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

Segítünk...
Segítünk...

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

Gyógynövényeink
Gyógynövényeink

Herbária, Naturland, Dr. Chen és más teák - minden tünetre!

Previous Next
A A A

Bár a fájdalom negatív érzés, mégis rendkívül fontos szerepe van az életünkben! Felhívja a figyelmet arra, hogy testünk valamelyik részével valami probléma van. Ideje megismernünk a fájdalom mikéntjét. Mi a teendő ha valahol azt jelzi egyik testrészünk, vagy a fejünk, a fogunk figyelem, baj van. Ehavi interjúinkban erre keressük a válaszokat. Ha egy átmeneti, gyakrabban előforduló fájdalomról van szó beveszünk egy fájdalomcsillapítót, ha ennél komolyabb veszély fenyegetését érezzük orvoshoz fordulunk.

Patikánk az alábbi készítményeket ajánlja a fájdalom csillapítására. Kérdezze meg gyógyszerészét, milyen esetben, melyiket ajánlja:

  A gyógyszerkészítmények nevére kattintva olvasható a hivatalos OGYÉI betegtájékoztató
Algopyrin NEO 500mg filmtabletta 20x552490 2023 tn Algopyrin Neo 500 mg filmtabletta
Advil Ultra Forte lágy kapszula   Advil Ultra Forte lagy kapszula 20x triplex711888 2023 tn
Cataflam Dolo Rapid 25 mg kapszula 17 30x363631 2023 tn Cataflam Dolo Rapid 25 mg bevont tabletta    
Algoflex Forte Dolo 400 mg filmtabletta  Algoflex 400 mgFORTE DOLO filmtabletta 20x118993 2020 tn

Flector Dolo Rapid 25 mg lagy kapszula 20x148120 2020 tn 
 Flector Dolo Rapid 25 mg lágy kapszula

fajdalom 20194Adott életkorban mások a jellemző fejfájásformák, jellemzően más betegségek okoznak a betegnél fejfájós panaszokat.
A beteg tünetei alapján kell átgondolni, melyek a nagy, és melyek a kisebb valószínűséggel szóba jöhető fejfájások. Másra kell gondolni gyermekkorban, fiatalkorban, felnőttkorban és időskorban. Ennek megfelelően kell a szükséges vizsgálatokat megtervezni, és az életkori sajátságoknak megfelelően, a terápiát beállítani.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: WEBBeteg

fajdalom 20192Évszázadokon át minden korban a fájdalommal való küzdelem volt az orvosi tevékenység egyik legfontosabb feladata. A fájdalomcsillapítás joga és kötelessége elvileg minden orvos számára adott. Az eredmény azonban nem mindig jó, és a súlyos fájdalomtól meggyötört beteg sok esetben az egyik orvostól a másikig sodródik anélkül, hogy hatékony segítséget kapna.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Vital.hu

fajdalom 20193A fájdalom placebóval és egyidejű figyelemeltereléssel még jobban csillapítható! Ha egyszerre alkalmaznak placebót és figyelemelterelést az észlelt fájdalom csillapítására, akkor a két enyhítő hatás összeadódik, ami azt jelzi, hogy különböző agyi mechanizmusokon alapulnak - idézte amerikai kutatók megállapítását a Science Daily című ismeretterjesztő portál.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Egészségkalauz

fajdalom9Betegség vagy sérülés alkalmával fájdalmat érezhetünk. Számtalanszor jön velünk szembe írva, hallva, olyakor az orvos kérdésére válaszolva a szó: FÁJDALOM. Talán többségünk még el sem gondolkodott azon, hogy pontosan mi is a fájdalom, mit érzünk, amikor a fájdalom jelentkezik? Eltérő mértékben érzékeljük? Hol érezzük, tapintható helyen, vagy nehezen meghatározható, behatárolható formában? A fájdalomról és annak csillapításáról korábbi visszatérő szakértőnkkel Dr. Kovács Gergely sportorvos szakorvost kérdeztük.